NO US PERDEU EL DOBLE CD BRASSENS, LLUM I OMBRA

GEORGES BRASSENS (1921-1981) és un dels més grans autors i intèrprets de cançons del segle XX, i ha estat considerat per escriptors com Gabriel Garcia Márquez “el millor poeta francès contemporani”.

Lúcid, irònic, atemporal, a cavall de l’expressió popular i de la literatura culta, les seves cançons són més actuals que mai.

Paral.lelament a la seva producció de temes propis (setze àlbums publicats entre 1982 i 2011), Miquel Pujadó ha treballat per a difondre en català l’obra de Georges Brassens i n’ha adaptat una cinquantena de cançons amb una gran habilitat i perfeccionisme. Pujadó ha cantat les seves versions arreu d’Europa, en solitari o compartint l’escenari amb artistes com Michel Legrand, Paco  Ibáñez, Graeme Allwright, Gino Paoli, etc. És un  habitual de molts festivals i sales francesos (Integral Brassens de París i de Perpinyà/Colliure, Teatre Molière de Sète, Festival de Vaison-la-Romaine…), italians (Teatro Lirico de Milà, Festival L’Isola in Collina de Ricaldone…), belgues, suïssos, alemanys, danesos… i és considerat per la crítica –i per les persones més properes a Brassens, des de Pierre Onténiente “Gibraltar” al guitarrista Joel Favreau, passant per l’escriptor Jean-Paul Sermonte- com un dels millors adaptadors i intèrprets de l’obra del cantant francès.

BRASSENS, LLUM I OMBRA (el 16è àlbum en solitari de Pujadó) és el seu darrer projecte monogràfic al voltant de l’obra del gran autor i intèrpret francòfon i inclou, per primer vegada en català, cançons mítiques com LA MALA REPUTACIÓ, EL GORIL.LA, LA BONA MARGOT… i temes menys coneguts, a més d’autèntiques descobertes com EL NÉT D’ÈDIP. La seva versió de FERNANDE (titulada ENRIQUETA) ha esdevingut un èxit inesperat gràcies a la difusió que n’ha fet el programa APM de TV3.

L’àlbum inclou un segon CD amb la remasterització de LA MALA HERBA, el primer (i exhaurit) CD que PUJADÓ dedicà a BRASSENS l’any 1992.

Si voleu rebre el CD a domicili (15 €, tramesa inclosa), escriviu a  spleen@telefonica.net