Category Archives: Conciertos especiales

EL JARDÍ EXTRAORDINARI (UNA ANTOLOGIA DE LA CANÇÓ FRANCESA)

Miquel Pujadó és un gran coneixedor de la Cançó francòfona. Doctor en Filologia Romànica, la seva tesi (UB, 2000) tractava de les relacions entre les Cançons francesa i catalana del segle XX. A més, al marge dels seus discos com a ACI (autor-compositor-intèrpret), ha publicat 3 CD amb adaptacions de Georges Brassens, i ha traduït cançons de Brel, Léo Ferré, Trenet, l’Orquestra de Ray Ventura, Gilbert Laffaille, Aznavour, Barbara, etc, per a discos de La Salseta del Poble Sec, Guillermina Motta, Dyango  i altres intèrprets. Canta molt sovint a París i arreu de França, i ha compartit els escenaris i l’amistat amb figures de la talla de Georges Moustaki, Michel Legrand, Renaud, Claude Nougaro, Guy Béart i Léo Ferré, entre d’altres.

Continue reading

OCELLS DE PAS (LA POESIA CATALANA A TRAVÉS DE LES CANÇONS)

Així com a França molta gent que mai no ha obert un llibre de poesia se sap de memòria Le petit cheval (Paul Fort), Le pont Mirabeau (Apollinaire) o Heureux celui qui meurt d’aimer (Louis Aragon) gràcies a les esplèndides cançons que en feren respectivament Georges Brassens, Léo Ferré i Jean Ferrat,  molts catalans es van familiaritzar amb Salvador Espriu gràcies a Raimon, amb Bartomeu Rosselló-Pòrcel gràcies a Maria del Mar Bonet, o amb Miquel Martí i Pol i Joan Salvat-Papasseit gràcies als intèrprets més diversos -de Joan Manuel Serrat a Lluís Llach, passant per Ramon Muntaner, Celdoni Fonoll, Rafael Subirachs, Teresa Rebull i un llarg etcètera.

Continue reading

AMB LA PARAULA CANTADA (CONFERÈNCIA-RECITAL SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CANÇÓ CATALANA CONTEMPORÀNIA)

Miquel Pujadó, a més de ser un autor i intèrpret de llarga i intensa trajectòria, és llicenciat en Filologia Catalana i doctor en Filologia Romànica, i ha estat durant vint anys professor de llengua i literatura per a adults i per a alumnes d’ensenyament secundari. D’altra banda, profund coneixedor de la Cançó catalana i europea, ha col.laborat i col.labora a publicacions com Serra d’Or, Revista Musical Catalana, Avui, la revista francesa Chorus, etc, i una part de la seva tesi doctoral (De la Chanson a la Cançó. Una anàlisi interrelacionada de les Cançons francesa i catalana contemporànies) fou publicada el 2000 per Proa/Enciclopèdia Catalana amb el títol Diccionari de la Cançó. Dels Setze Jutges al rock català.

Continue reading