POEMES DE CAPÇALERA (LLIBRE) + POEMES DE CAPÇALERA (CD)

POEMES DE CAPÇALERA, UN LLIBRE/CD MOLT ESPECIAL

En el llibre, Miquel Pujadó explica a la seva manera alhora rigorosa i amena 92 poetes d’arreu de les terres de parla catalana, ja desapareguts però plenament vigents, i selecciona i comenta un poema de cadascun. Des dels trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona al recentment traspassat Joan Argenté, passant pels poetes més coneguts (Ausiàs March, Papasseit, Estellés, Martí i Pol, Palau i Fabre, Espriu...), però també per noms a reivindicar (Josep Gual, Desideri Lombarte, Rafael Catardi, Maria Beneyto, Jordi Sarsanedas, Joan Barceló...) i per escriptors l’obra narrativa o teatral dels quals ha amagat la seva producció poètica (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig). També s’hi inclouen dos cantants desapareguts de nivell literari equiparable als poetes “de llibre”: Guillem d’Efak i Ovidi Montllor (de fet, el primer també té llibres de poemes publicats).

El llibre va acompanyat per un CD enregistrat per Pujadó amb els músics Joan Humet i Manel López. Conté vint poemes cantats per ell i dotze poemes dits per grans actors amb els qual Pujadó ha treballat, generalment en els espectacles, dirigits per Carles Canut, que escriu d’uns anys ençà per a la Fundació Romea. Són: Josep M. Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó. Tot un luxe!

 
A TERRASSA HI HA UNA PLAÇA

"A Terrassa hi ha una plaça"
Lletra i música: Miquel Pujadó
Filmat per Marc Riera

 
NO US PERDEU EL DOBLE CD BRASSENS, LLUM I OMBRA

GEORGES BRASSENS (1921-1981) és un dels més grans autors i intèrprets de cançons del segle XX, i ha estat considerat per escriptors com Gabriel Garcia Márquez “el millor poeta francès contemporani”.

Lúcid, irònic, atemporal, a cavall de l’expressió popular i de la literatura culta, les seves cançons són més actuals que mai.

Paral.lelament a la seva producció de temes propis (setze àlbums publicats entre 1982 i 2011), Miquel Pujadó ha treballat per a difondre en català l’obra de Georges Brassens i n’ha adaptat una cinquantena de cançons amb una gran habilitat i perfeccionisme. Pujadó ha cantat les seves versions arreu d’Europa, en solitari o compartint l’escenari amb artistes com Michel Legrand, Paco  Ibáñez, Graeme Allwright, Gino Paoli, etc. És un  habitual de molts festivals i sales francesos (Integral Brassens de París i de Perpinyà/Colliure, Teatre Molière de Sète, Festival de Vaison-la-Romaine...), italians (Teatro Lirico de Milà, Festival L’Isola in Collina de Ricaldone...), belgues, suïssos, alemanys, danesos... i és considerat per la crítica –i per les persones més properes a Brassens, des de Pierre Onténiente “Gibraltar” al guitarrista Joel Favreau, passant per l’escriptor Jean-Paul Sermonte- com un dels millors adaptadors i intèrprets de l’obra del cantant francès.

BRASSENS, LLUM I OMBRA (el 16è àlbum en solitari de Pujadó) és el seu darrer projecte monogràfic al voltant de l’obra del gran autor i intèrpret francòfon i inclou, per primer vegada en català, cançons mítiques com LA MALA REPUTACIÓ, EL GORIL.LA, LA BONA MARGOT... i temes menys coneguts, a més d’autèntiques descobertes com EL NÉT D’ÈDIP. La seva versió de FERNANDE (titulada ENRIQUETA) ha esdevingut un èxit inesperat gràcies a la difusió que n'ha fet el programa APM de TV3.

L’àlbum inclou un segon CD amb la remasterització de LA MALA HERBA, el primer (i exhaurit) CD que PUJADÓ dedicà a BRASSENS l’any 1992.

Si voleu rebre el CD a domicili (15 €, tramesa inclosa), escriviu a  Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla

 
Aigua estancada


Aqui podéis escuchar "Aigua estancada" ("Agua estancada"), del CD A Contraveu.


VENTA DE DISCOS: PARA ADQUIRIR POR CORRESPONDENCIA LOS CD -DEDICADOS SI ASÍ LO DESEÁIS- DE MIQUEL PUJADÓ (15 €, GASTOS DE ENVÍO INCLUÍDOS), ENTRAD EN LA SECCIÓN "DISCOS Y LIBROS"
 
YA ESTÀ DISPONIBLE A CONTRAVEU (A CONTRAVOZ), EL EXTRAORDINARIO NUEVO CD DE MIQUEL PUJADÓ.

Se trata de un viaje apasionante, lleno de lirismo, humor -y brutalidad cuando conviene-, a través de todos aquellos elementos que caracterizan al ser humano : los miedos (LA POR SE’NS MENJA / EL MIEDO NOS DEVORA), la difícil libertad (UN HOME EN LLIBERTAT / UN HOMBRE EN LIBERTAD), la estupidez (LA PANDÈMIA UNIVERSAL), el amor y los recuerdos que nos deja (MEMÒRIA SELECTIVA), la muerte (EL BAR ENMIG DE LA BOIRA / EL BAR ENTRE LA NIEBLA, donde hallamos un buen número de músicos y cantantes ya desaparecidos : Ovidi Montllor, Gato Pérez, Carles Sabater, Esteve Fortuny, Guillem d’Efak…), la enfermedad (VIATGE AL FONS DE L’OBLIT / VIAJE AL FONDO DEL OLVIDO, punzante canción sobre el Alzheimer), la individualidad y el gregarismo (NAVEGAR EN SOLITARI / NAVEGAR EN SOLITARIO), les tentaciones del totalitarismo (PLOU SOBRE EUROPA / LLUEVE SOBRE EUROPA, tema sobre la deriva hacia la ultraderecha de muchos países europeos), la esperanza (MALGRAT TOT, LA VIDA / A PESAR DE TODO, LA VIDA), el poder de la imaginación (EL FABRICANT D’OFICIS / EL FABRICANTE DE OFICIOS), la tristeza y la melancolía (SPLEEN), las costumbres y las rutinas (AIGUA ESTANCADA / AGUA ESTANCADA), la memoria como falsificadora del pasado (ÈPOCA ROSA, ÈPOCA BLUES) y la conciencia de existir (MENTRE ESPERO UNA DONA QUE NO ARRIBA / MIENTRAS ESPERO A UNA MUJER QUE NO LLEGA).

El CD ha sido arreglado y dirigido musicalmente por Esteve Molero, especialista en big-bands, que lo ha dotado de un considerable ambiente jazzístico, y cuenta con músicos de primera fila: Ferran Martínez (piano y acordeón), Eduard Altaba (contrabajo), Toni Rocosa (saxo y clarinete), Albert Cruz (trompeta y fluegel), Ricard Parera (batería), Jordi Bonell (guitarra), Martín “Maluco” Peralta (percusiones) y Carles Sanz (teclados).

Si queréis recibir a domicilio el CD por sólo 12h (gastos de envío incluídos y dedicado si así lo deseáis), escribid a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla

 

 
Novedades
¡HEMOS SUPERADO LAS 37.000 VISITAS!

PUJADÓ EN FACEBOOK:
www.facebook.com/miquel.pujado

NUEVO WEBSITE DEDICADO A PUJADÓ DESDE BURDEOS:
www.miquelpujado.com