MIQUEL PUJADÓ, EL BARD INCOMBUSTIBLE

Llibres del Segle publica, escrit per Miquel-Lluís Muntané i amb pròleg d’Isabel-Clara Simó, el primer llibre dedicat a Miquel Pujadó. Una passejada per la seva trajectòria vital i artística, que ens permet conèixer també les idees del cantant i escriptor sobre els temes més diversos: de la creació literària a l’amor, de la política als viatges, de la docència a la cultura musical… Inclou fotos, fragments de cançons, discografia i bibliografia.

35 ANYS

El doble CD 35 anys commemora les tres dècades i mitja de l’aparició del primer àlbum de cançons de Miquel Pujadó, El temps dels fanals en flor. Inclou:

– El reenregistrament de les seves primeres cançons, amb un tractament proper a la composició original dels temes (guitarra, acordió –Manel López- i contrabaix –Joan Humet-) , i un tema inèdit de la mateixa època (“L’avi Manel”).

– L’enregistrament original del disc El temps dels fanals en flor, en el qual intervingueren músics com Joan Albert Amargós, Pere Bardagí, Pi de la Serra, etc.

– La reedició del CD A contraveu (fins ara, el darrer disc de cançons totalment escrites i compostes per Pujadó, i un dels seus millors treballs, que inclou cançons com “El fabricant d’oficis”, “Navegar en solitari” i “Aigua estancada”). Els arranjaments són d’Esteve Molero.

– Versions piano/veu de “Malgrat tot, la vida” i “A Terrassa hi ha una plaça”.

POEMES DE CAPÇALERA, UN LLIBRE/CD MOLT ESPECIAL

En el llibre, Miquel Pujadó explica a la seva manera alhora rigorosa i amena 92 poetes d’arreu de les terres de parla catalana, ja desapareguts però plenament vigents, i selecciona i comenta un poema de cadascun. Des dels trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona al recentment traspassat Joan Argenté, passant pels poetes més coneguts (Ausiàs March, Papasseit, Estellés, Martí i Pol, Palau i Fabre, Espriu…), però també per noms a reivindicar (Josep Gual, Desideri Lombarte, Rafael Catardi, Maria Beneyto, Jordi Sarsanedas, Joan Barceló…) i per escriptors l’obra narrativa o teatral dels quals ha amagat la seva producció poètica (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig). També s’hi inclouen dos cantants desapareguts de nivell literari equiparable als poetes “de llibre”: Guillem d’Efak i Ovidi Montllor (de fet, el primer també té llibres de poemes publicats).

El llibre va acompanyat per un CD enregistrat per Pujadó amb els músics Joan Humet i Manel López. Conté vint poemes cantats per ell i dotze poemes dits per grans actors amb els qual Pujadó ha treballat, generalment en els espectacles, dirigits per Carles Canut, que escriu d’uns anys ençà per a la Fundació Romea. Són: Josep M. Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó. Tot un luxe!