35 ANYS

El doble CD 35 anys commemora les tres dècades i mitja de l’aparició del primer àlbum de cançons de Miquel Pujadó, El temps dels fanals en flor. Inclou:

– El reenregistrament de les seves primeres cançons, amb un tractament proper a la composició original dels temes (guitarra, acordió –Manel López- i contrabaix –Joan Humet-) , i un tema inèdit de la mateixa època (“L’avi Manel”).

– L’enregistrament original del disc El temps dels fanals en flor, en el qual intervingueren músics com Joan Albert Amargós, Pere Bardagí, Pi de la Serra, etc.

– La reedició del CD A contraveu (fins ara, el darrer disc de cançons totalment escrites i compostes per Pujadó, i un dels seus millors treballs, que inclou cançons com “El fabricant d’oficis”, “Navegar en solitari” i “Aigua estancada”). Els arranjaments són d’Esteve Molero.

– Versions piano/veu de “Malgrat tot, la vida” i “A Terrassa hi ha una plaça”.

POEMES DE CAPÇALERA, UN LLIBRE/CD MOLT ESPECIAL

En el llibre, Miquel Pujadó explica a la seva manera alhora rigorosa i amena 92 poetes d’arreu de les terres de parla catalana, ja desapareguts però plenament vigents, i selecciona i comenta un poema de cadascun. Des dels trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona al recentment traspassat Joan Argenté, passant pels poetes més coneguts (Ausiàs March, Papasseit, Estellés, Martí i Pol, Palau i Fabre, Espriu…), però també per noms a reivindicar (Josep Gual, Desideri Lombarte, Rafael Catardi, Maria Beneyto, Jordi Sarsanedas, Joan Barceló…) i per escriptors l’obra narrativa o teatral dels quals ha amagat la seva producció poètica (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig). També s’hi inclouen dos cantants desapareguts de nivell literari equiparable als poetes “de llibre”: Guillem d’Efak i Ovidi Montllor (de fet, el primer també té llibres de poemes publicats).

El llibre va acompanyat per un CD enregistrat per Pujadó amb els músics Joan Humet i Manel López. Conté vint poemes cantats per ell i dotze poemes dits per grans actors amb els qual Pujadó ha treballat, generalment en els espectacles, dirigits per Carles Canut, que escriu d’uns anys ençà per a la Fundació Romea. Són: Josep M. Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó. Tot un luxe!

 

NO US PERDEU EL DOBLE CD BRASSENS, LLUM I OMBRA

GEORGES BRASSENS (1921-1981) és un dels més grans autors i intèrprets de cançons del segle XX, i ha estat considerat per escriptors com Gabriel Garcia Márquez “el millor poeta francès contemporani”.

Lúcid, irònic, atemporal, a cavall de l’expressió popular i de la literatura culta, les seves cançons són més actuals que mai.

Paral.lelament a la seva producció de temes propis (setze àlbums publicats entre 1982 i 2011), Miquel Pujadó ha treballat per a difondre en català l’obra de Georges Brassens i n’ha adaptat una cinquantena de cançons amb una gran habilitat i perfeccionisme. Pujadó ha cantat les seves versions arreu d’Europa, en solitari o compartint l’escenari amb artistes com Michel Legrand, Paco  Ibáñez, Graeme Allwright, Gino Paoli, etc. És un  habitual de molts festivals i sales francesos (Integral Brassens de París i de Perpinyà/Colliure, Teatre Molière de Sète, Festival de Vaison-la-Romaine…), italians (Teatro Lirico de Milà, Festival L’Isola in Collina de Ricaldone…), belgues, suïssos, alemanys, danesos… i és considerat per la crítica –i per les persones més properes a Brassens, des de Pierre Onténiente “Gibraltar” al guitarrista Joel Favreau, passant per l’escriptor Jean-Paul Sermonte- com un dels millors adaptadors i intèrprets de l’obra del cantant francès.

BRASSENS, LLUM I OMBRA (el 16è àlbum en solitari de Pujadó) és el seu darrer projecte monogràfic al voltant de l’obra del gran autor i intèrpret francòfon i inclou, per primer vegada en català, cançons mítiques com LA MALA REPUTACIÓ, EL GORIL.LA, LA BONA MARGOT… i temes menys coneguts, a més d’autèntiques descobertes com EL NÉT D’ÈDIP. La seva versió de FERNANDE (titulada ENRIQUETA) ha esdevingut un èxit inesperat gràcies a la difusió que n’ha fet el programa APM de TV3.

L’àlbum inclou un segon CD amb la remasterització de LA MALA HERBA, el primer (i exhaurit) CD que PUJADÓ dedicà a BRASSENS l’any 1992.

Si voleu rebre el CD a domicili (15 €, tramesa inclosa), escriviu a  spleen@telefonica.net